tiistai 20. lokakuuta 2015

Huuhkajien tilinpäätös vuoden 2016 EM-karsinnoista


Huuhkajien karsinnat vuoden 2016 jalkapallon EM-kisoihin päättyivät hiljan kaikkien aikojen karsiutumiseen. Viimeisestä pelistä on kulunut nyt hieman yli viikko. Tomun ja promillejen laskettua on hyvä katsella taakseen ja arvioida Huuhkajien karsintojen topit ja flopit.
Topit:

1. Huuhkajien viestintätiimi ja urheilutoimittajat

Aikaisemmissa arvokisakarsinnoissa Suomen joukkueesta on puuttunut värikkäitä kommentteja ja hassunkurisia vastauksia laukova, viestintätaitoinen PR-osasto. Päättyneissä karsinnoissa Huuhkajien viestintätiiminä toiminut Lukas Hradecky onnistui tehtävässään yli odotusten. Kukapa olisikaan halunnut kuulla kenenkään toisen pelaajan mietteitä, kun joka haastattelussa toimittaja saattoi valita haastatteluun Luken? Oli kyse kommentista mihin tahansa - joulukuusitaktiikkaan, Venäjän jalkapalloliigaan tai Aurajoen parhaaseen jokilaivaan - Lukella on vastaus valmiina. Bonuksena Hradecky vartioi karsinnoissa onnistuneesti myös Huuhkajien maalia.

2. Teemu Pukki

Suomen maajoukkueessa ei ikinä ole ollut liikaa hyökkääjiä, jotka röyhkeydellään ja ilkeydellään pilaavat vastustajiensa päivän kerta toisensa jälkeen. Teemu Pukista kuoriutui karsintojen mittaan juuri näitä piirteitä, mikä tietysti ilahdutti koko jalkapalloilevaa Suomea. Ilkimys jätti pahansuopaisuudessa kauas taakseen muun muassa Huuhkajien luottovapaaottelijan Perparim Hetemaj'n. Ohessa esimerkki:

Karsintojen loppu sujui Pukilta kuitenkin kehnosti. Interventiota Joel Pohjanpalon hyvään vireeseen jäätiin kaipaamaan.

3. Pertti Alaja

Suomifanit vaativat Mixun päätä pölkylle jo Budapestissa syksyllä 2014 Unkaria vastaan koetun 1-0 -vierastappion myötä. Pertti Alaja kuitenkin kylmänviileästi sai pitkitettyä luottokoutsinsa pestiä maajoukkueen peräsimessä aina kesäkuulle 2015 asti, kunnes fanit alkoivat yhä kiivaammin vaatia giljotiiniin myös itsensä Alajan päätä.

Paatelaisen saappaat nappasi porstuasta lopulta Markku Kanerva, joka johdatti Suomea neljässä ottelussa odotusten vastaisesti tappioitta karsintojen päätökseen. Kanervan urotekojen myötä Alaja varmisti itselleen työrauhan ja -paikan Palloliiton johdossa seuraaviin karsintoihin asti. Alajalle riittäisi seuraavista MM-karsinnoista 1-2 makeaa tulosta vieraskentiltä, niin Vierumäen saunan löylykauhaa heiluttaa tuttu käsi myös seuraavien EM-karsintojen ajan. Viime aikoina on esitetty epäilyjä Alajan kytköksiä FIFA:n korruptoituneeseen järjestelmään, mutta näyttöä yhteyksistä ei kuitenkaan olla löydetty. Ja vaikka olisikin niin hei, pojat on poikia.


Flopit

1. Jouluperinteet

Mitä olisikaan joulu ilman joulukuusta? Ensi jouluna arviolta yli puoli miljoonaa suomalaiskotitaloutta tietää. Tonttujen teettämän ikkunansuukyselyiden mukaan yhä useampi suomalaisperhe aikoo tänä jouluna jättää perinteisen joulupuun rakentamatta, syyn varmaan arvaakin. Joulua innokkaasti odottava Jasper olikin hyvin yksiselitteinen kysyttäessä mielipidettä joulunvietosta ja jalkapallotaktiikoista.

- Työntäkää jo ne joulukuuset syvälle pelseeseenne, arvioi 4-vuotias Jasper.

Kotkalaispiirien mukaan on vielä epäselvää, minne Pukki aikoo tänä jouluna jemmata lahjansa, mikäli joulukuusi olohuoneesta puuttuu.

2. Luxemburg

Jos luulit, että Suomen jalkapallomaajoukkueella menee huonosti, olet väärässä. Vielä huonommin menee nimittäin luxemburgilaisilla, jotka ovat jahdanneet kauan himoittua arvokisapaikkaa tuloksetta Suomeakin useammin. Toki Luxemburg on Suomea kymmenen kertaa pienempi valtio, mutta kyllähän se niin on, että Suomellakin menee hyvin niin kauan kun jollain muulla on asiat huonommin. Eikö vain?

3. Hans Backe

Huuhkajien seuraavan luotsin, Hans Backen tuleva päävalmentajakausi on herättänyt paljon epäluuloja. Hyvin päättynyt EM-karsinta on käynnistänyt pienimuotoista Backe ulos -liikehdintää: eihän viime vuoden kotimaassaan Ruotsissa TV-kommentaattorina toimineella Backella ole vieläkään tilastoissaan voittoja Suomen maajoukkueen peräsimestä.

Fanien huoli onkin aiheellinen, sillä heikkoina taloudellisina aikoina ei voi luottaa, että jalkapallojoukkueen päävalmentajan valmennustehtävät menevät TV-töiden edelle. Kommentaattorin hommat ovat kuitenkin sujuneet Backelta ilmeisen hyvin, sillä studiosta hän ei vielä ole potkuja saanut, toisin kuin monista valmentamistaan seuroista.

Jonkun lienee aiheellista kertoa Backelle ennen valmennuspestin alkua, että Suomessa ei ole tapana lukea sanomalehtiä saunoessa.

---

Psst! Piditkö? Seuraa meitä Twitterissä ja Facebookissa ja pysyt kärryillä miälenvigasista postauksista. Retwiitit, tykkäykset ja palaute otetaan myös avosylin vastaan. Ymmärrämme toki, mikäli luit tämän ja olet kuin et olisi huomannutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti